Jump to content


Photo

error loading file


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 20 March 2017 - 02:35 PM

Trying to load my tree, but keep getting this message.  So far, I've tried uninstalling, rebooting, and reinstalling but it's still the same

 

ErrorMarker: OLE error code 0x80040154: Class not registered.         48 TMGAPPOBJ.DOFORM



#2 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 20 March 2017 - 03:13 PM

Run the installer and select the [Repair] option.



#3 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 21 March 2017 - 02:06 AM

Just tried that. When I tried to load the Sample I got the same message



#4 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 21 March 2017 - 08:19 AM

Next, go to Devices and Printers and delete the Wholly Genes PDF Writer v4. It should be reinstalled the next time you run TMG. If not, install it from File / Printer Setup...



#5 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 21 March 2017 - 08:29 AM

I don't see a Wholly Genes PDF Writer in Devices and Printers.

 

I can't open any files in TMG to access the Printer Setup



#6 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 21 March 2017 - 11:59 AM

Printers and Devices is an operating system folder. Before Win10, it's accessible from the Start Menu. In Win10, open the Settings and check Devices / Printers & scanners.

 

The option to installer the PDF printer driver in TMG is under the File menu / Printer Setup.



#7 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 21 March 2017 - 12:04 PM

I know where you mean.  But it's there's no Wholly Genes PDF Writer under printers and devices.

 

I cannot access the file menu in TMG to go through printer set up



#8 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 22 March 2017 - 08:38 AM

There are two OLE errors with this code.

 

1) A program control has not been properly registered. Using the installer [Repair] option normally fixes this.

 

2) A PDF driver DLL has not been properly registered. Reinstalling the PDF driver normally fixes this.

 

Those should have worked for you.

 

I have a manual fix for the PDF driver issue; however, if you can't even run the program, that shouldn't be the issue. You can try it if you wish.



#9 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 22 March 2017 - 09:12 AM

Done a repair.  When I tried to load the sample files I got the same error message as before. 

 

When I click abort and then File, the message ‘Unknown member AFORMS.’

 

Once I’ve clear that, I can click File and get to Printer Setup.  But the AFORMS error appears again.  I clicked on Install PDF Printer.

 

Amyuni Document converter box comes up.  But says in the box:

 

Windows 64-bit x86 install

Printer setup failed

Error Code 1722

The RPC server is unavailable



#10 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 22 March 2017 - 09:25 AM

Try running the PDF driver installer directly. It's located here...

"C:\Program Files (x86)\The Master Genealogist v9\pdf\pdfinstall.exe""C:\Program Files (x86)\The Master Genealogist v9\pdf\pdfinstall.exe"

 

You should right-click on the pdfinstall.exe file and select 'Run as administrator'.

 

btw... The pattern you report suggests that the printer driver is not the issue but it can't hurt to try.

 

I was getting the OLE error when trying to print a report to one of the other PDF drivers on my system and removed the WG Pdf driver and reinstalled it as described above and now I can print to 'Printer' to a selected non-WG PDF driver with no OLE error.



#11 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 22 March 2017 - 12:52 PM

Still getting the same error message.  The only other pdf driver on my computer was the windows print to pdf, which i have removed - but still the same



#12 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 22 March 2017 - 12:57 PM

Why did you remove the Windows PDF driver? You are going to need it if you want to print a PDF file from TMG under Win10.



#13 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 22 March 2017 - 02:14 PM

It was the only print to pdf driver

 

There's no other print to pdf showing on my computer



#14 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 22 March 2017 - 07:22 PM

I'm guessing that the file is VistaDBCOM20.dll. You can try this and see if it works. This won't hurt anything since the file will be registered once the procedure is completed.

 

We need some quotes. I'll put the command lines on their own lines without quotes around them. The quotes that I added or left need to be there.

 

1) Close TMG
 
2) If running the Windows 10  Start menu, right-click on the Start button and select 'Command Prompt (Admin)'.
Alternately, navigate to C:\Windows\System32 and select cmd.exe and right-click on it and select 'Run as administrator'.
 
3) type: "cd \windows\syswow64" (as always, no quotes) (or "cd \windows\system32" for a 32-bit system) and press enter.
 
4) type...
regsvr32 "C:\Program Files (x86)\The Master Genealogist v9\VistaDBCOM20.dll" /u
...and press enter. You should get a message that it succeeded.
 
5) press the up arrow and the previous line should be repeated. Hit <Backspace> twice to remove the "/u"
(or type...
regsvr32 "C:\Program Files (x86)\The Master Genealogist v9\VistaDBCOM20.dll"
...from scratch) and press enter. You should get another message that it succeeded.
 
6) Type "Exit" and press Enter to close the window (or click on the X if that works)
 

(The quotes that are around the paths now must be there because the paths contain spaces.)



#15 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 23 March 2017 - 03:11 AM

Nope.  Still getting the same error as I started with



#16 Roz7380

Roz7380
  • Members
  • 24 posts

Posted 23 March 2017 - 07:37 AM

I thought I'd try uninstalling and reinstalling TMG for one last time, to see if that would sort the problem.

 

which it did! :)

 

I just need to try and work out why the project explorer won't sort the Given Name Soundex or the Surname Soundex into alphabetical order.

 

(I did try and upload a screenshot, but I can't work out how) 



#17 Michael Hannah

Michael Hannah
  • Moderators
  • 2,721 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Ranchos, New Mexico, USA
  • Interests:Genealogy, Computers

Posted 23 March 2017 - 09:03 AM

A problem with Soundex sorting is a known remaining bug in the program.  Soundex sorting does not group as is clearly implied by the title of the sort.  For example, the option of the three level sort of:

Given name soundex code, surname, birth date

actually sorts as if it were a four level sort of:

Given name soundex code, given name, surname, birth date

 

For more details see this entry in my on-line list of outstanding bugs:

Soundex sorting does not group as implied by the title of the sort

 

Sorry, but there is no way to avoid this inappropriate extra level of sort in either the Picklists or Project Explorer.  As noted in the workaround in the entry above, a filtered List of Names report can be generated and sorted on appropriate columns, one of which would be a Soundex code, to get the desired sorted list.  That report does sort correctly.

 

Hope this gives you ideas,

 


Michael
See my book on how I customize TMG My Way.
My website.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users