Jump to content


Photo

Ancestor Box Chart Error


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 wingfield

wingfield
  • Members
  • 25 posts
  • Gender:Male

Posted 01 May 2017 - 05:49 PM

Hello,

 

I'm trying to run the Ancestor Box Chart report and get the following error.  any thoughts on how to resolve?

 

"Operator/operand type mismatch.      8

FRMCHART5.CNTFILTERFLAG1.MSETCONTROLS"

 

thank you.


Edited by wingfield, 01 May 2017 - 05:49 PM.


#2 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,272 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 01 May 2017 - 06:01 PM

It would appear to be a flag or filter issue. You will need to change the settings that seem appropriate one-by-one until you pin down the source of the error.



#3 wingfield

wingfield
  • Members
  • 25 posts
  • Gender:Male

Posted 02 May 2017 - 03:01 PM

Jim,

 

I have no filter imposed.  I am using a dataset created from "list of people" report.  could that have anything to do with it?

 

David



#4 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,272 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 02 May 2017 - 05:53 PM

The Ancestor Box Chart is designed to have one focus person. Are you trying to run the chart with multiple focus persons?

 

There is no reason to create a data set to run a VCF chart unless you are trying to exclude people.



#5 wingfield

wingfield
  • Members
  • 25 posts
  • Gender:Male

Posted 03 May 2017 - 02:43 PM

Hello Jim,

 

>> Are you trying to run the chart with multiple focus persons?

the focus person is chosen on the report screen.  this error occurs before the report screen comes up.

 

>>There is no reason to create a data set to run a VCF chart unless you are trying to exclude people.

I'm trying to exclude people.  I'm creating a direct line ancestor chart (or trying to anyway :>) in order to provide information to sons of confederate veterans.  I can manually provide what their looking for; but I was thinking it'd be much easier to just send them an ancestor chart with only the relevant individuals.

 

I appreciate your help.

 

any other thoughts?

 

David



#6 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,272 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 03 May 2017 - 05:24 PM

Why not use the Ahnentafel-Direct Line or Relationship Chart instead? Neither would require a new data set.



#7 wingfield

wingfield
  • Members
  • 25 posts
  • Gender:Male

Posted 04 May 2017 - 04:41 PM

Jim,

 

ahnentafel-direct line is a good idea; and one I did not know about.  

 

I guess the error is just a bug??

 

the relationship chart doesn't show anything but names as far as I know.

 

thank you,

 

David



#8 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,272 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 05 May 2017 - 04:46 AM

Here's a fix.

http://www.whollygen...804/#entry59422

 

Basically, you need to reset the report configuration to default.

 

If you can't open the report screen, Virginia explains how to delete the report configuration file.

 

The short version is that you delete the 'Ancestor Chart.rpt' file located in the Configuration files folder. If there is an 'Ancestor Chart.bak' file, I'd delete that also.

"C:\Users\(your user account name)\Documents\The Master Genealogist v9\Configuration_files\Ancestor Chart.rpt"



#9 wingfield

wingfield
  • Members
  • 25 posts
  • Gender:Male

Posted 05 May 2017 - 12:23 PM

Jim,

 

awesome!  thank you very much for the fix and the alternate report suggestion.  much appreciate your guidance on these forums.

 

Best Regards,

 

David






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users