Jump to content


Photo

Missing msvcr71.dll

msvcr71.dll

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 patthepiper

patthepiper
  • Members
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales, UK
  • Interests:Dunbar world-wide one-name study

Posted 01 December 2014 - 01:42 PM

I'm using v9, English version. For some unknown reason I cannot load it due to a missing msvcr71.dll.

 

A web search suggested registry problems. I have cleaned the registry.

 

Searching c: drive I located a total of 14 copies of the missing .dll; none where connected to TMG.

 

I tried to load my old v7 - I was surprised to receive the same error report.

 

Help, please! Before I make matters worse, could someone please offer a guiding hand?

 

Pat Dunbar

 

 



#2 Bette Richards

Bette Richards
  • Members
  • 2 posts

Posted 01 December 2014 - 10:24 PM

I'm having the same problem.  I tried to update from V9.01 to V9.04 and it will not install due to missing MSVCR71.dll.  Now I cannot access the program at all.  I too need help.



#3 patthepiper

patthepiper
  • Members
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales, UK
  • Interests:Dunbar world-wide one-name study

Posted 02 December 2014 - 03:33 AM

Hello Bette,

 

Thank goodness I'm not alone!

 

Help, someone, please!



#4 Paul Lawrence

Paul Lawrence
  • Senior Members
  • 748 posts
  • Location:Fairfield Glade, Tennessee, USA

Posted 02 December 2014 - 07:04 AM

If you search the forum for mscvr71.dll you find several posts on the problem. The solution seems to be to download the trial version form the WG web site and reinstall


Paul E. Lawrence
WIN XP Pro SP3

#5 Bette Richards

Bette Richards
  • Members
  • 2 posts

Posted 02 December 2014 - 08:19 AM

Well that would be a good solution if you could download the trial version or any other any more.  So now what do we do?



#6 Terry Reigel

Terry Reigel
  • Moderators
  • 4,643 posts
  • Gender:Male
  • Location:Boone, NC

Posted 02 December 2014 - 08:30 AM

Bette,

First, it is very important if you intend to continue using TMG that you have your own copy of the installer, kept in a safe place. That means someplace other than on your computer.

I no longer find it on the WG website, but you should have a copy on your computer. Look in this folder in your computer:

C:\ProgramData\The Master Genealogist v9 Installer\Update

You should see a file called tmg9setup.exe -- that is the installer. Double-click on it to run it.

If that works, copy it to a safe place for future use.
Terry

See my Tutorials and Articles on using TMG at tmg.reigelridge.com

The Second Edition of my book, A Primer for The Master Genealogist, is still available
. For more information see my website.

#7 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 02 December 2014 - 11:19 AM

I'll link both installers to a pinned topic once the final TMG9 release is determined.

http://www.whollygen...nal-installers/



#8 patthepiper

patthepiper
  • Members
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wales, UK
  • Interests:Dunbar world-wide one-name study

Posted 03 December 2014 - 09:42 AM

Thanks for the assistance offered. It is comforting to know I have friends willing to help.

 

Some time ago I carefully filed a copy of the installer (honest!) but yesterday I couldn't find it. So much for my filing system.

 

Today I checked Terry's TMG Tips - and there I found The Future for TMG Users which included download links for both the UK and the US versions. In a very short time TMG was fixed using the  'Repair' button.

 

So a special 'thank you' to Terry.

 

Pat Dunbar



#9 Pat_in_Tucson

Pat_in_Tucson
  • Members
  • 26 posts
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 04 December 2014 - 07:43 AM

Jim and Terry

I installed v 9.04.0000 the other day (with great difficulty, I might add. Thanks to Terry's tips, I finally got it done!).  I believe I got it by using a previous version to "salt" the program and make it take the new one.  Now, we have v9.04.000x?

Point is, I have a copy of the exe file, named tmg9setup.exe in my downloads, dated 11/26/2014. 

Today, I downloaded the "newest" version from Bob Velke's message link.  Fortunately, I downloaded it to a different download folder.

It's name, of course, is tmg9setup.exe, dated 12/4/2014

Now, since we are apparently going to have to use both of these (????) to update to today's file, would it be possible to change the name of the first one to tem9setup_old.exe or something? Otherwise, believe me, my old brain is going to screw this up.

I have only switched over one computer, so I'm sure I have a "really old" version of 9 on my laptop. I'll also make a copy of that exe file.

But, how to keep them all straight????

Pat



#10 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 04 December 2014 - 07:52 AM

You only need the v9.05 full installer.

http://www.whollygen...nal-installers/



#11 Pat_in_Tucson

Pat_in_Tucson
  • Members
  • 26 posts
  • Location:Tucson, Arizona

Posted 04 December 2014 - 09:30 AM

Thanks, Jim

I missed that! So, are people being successful with an "install over" or should we be uninstalling and a fresh install?

Pat



#12 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 04 December 2014 - 09:36 AM

I always prefer to do a clean install.

 

See here...

http://www.whollygen...all/#entry65968






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users