Jump to content


Photo

TMG v8 install does not work


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Coehtx

Coehtx
  • Members
  • 6 posts

Posted 09 May 2012 - 06:56 AM

I get to the screen that has the install button, but nothing happens - don't know what to try next - running Windows 7

#2 Vera Nagel

Vera Nagel
  • Moderators
  • 1,535 posts
  • Gender:Female
  • Location:Bevern, Lower Saxony, Germany

Posted 09 May 2012 - 07:32 AM

Please follow the steps as provided in Jim Byram's topic "Re-Installing TMG8" here:

http://www.whollygen...showtopic=14634
Thanks, Vera

Moderator of the German TMG User Group

#3 Coehtx

Coehtx
  • Members
  • 6 posts

Posted 09 May 2012 - 08:09 AM

I did - didn't work

#4 Jim Byram

Jim Byram
  • Moderators
  • 7,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Framingham, MA

Posted 09 May 2012 - 08:21 AM

I'd suggest that you contact Support so that they can work through it with you.

#5 Coehtx

Coehtx
  • Members
  • 6 posts

Posted 09 May 2012 - 08:49 AM

did that. still no luck but will call her back to continue

#6 Coehtx

Coehtx
  • Members
  • 6 posts

Posted 09 May 2012 - 09:38 AM

Working now - Just had to clean out the Registry

#7 TPG

TPG
  • Members
  • 57 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silver Spring, Maryland

Posted 10 May 2012 - 08:08 AM

What does "clean out the Registry" mean?

#8 mykland

mykland
  • Members
  • 3 posts

Posted 12 May 2012 - 08:36 AM

Same situation for me as the initial post running tmg8setup.exe. I did everything here including following Jim Byram's topic "Re-Installing TMG8" except clean out the registry because I don't know how to do that. I no longer have TMG installed due to uninstalling everything. I will call Support on Monday unless I hear a solution over the weekend.

#9 amoffet

amoffet
  • Members
  • 4 posts

Posted 12 May 2012 - 08:17 PM

I also had this problem - with Windows 7 64 bit. I'd get to the install button and click on it and nothing would happen. I was upgrading from TMG 8.02 to 8.04. I followed the instructions on the pinned post at the top of the support forum for TMG 8 - but it had no affect. I emailed TMG support - no reponse after a week.

What finally made this work was to go through the registry (not a friendly option for the ordinary user) and delete every entry that had anything to do with Wholly Genes or The Master Genealogist.

So far I have not had a good install since the upgrade to version 8.

Definately a different experience than I have had with all of ther versions of TMG I have used in the past. I hope this isn't a sign of bad things. It's been a great program.

#10 Virginia Blakelock

Virginia Blakelock
  • Moderators
  • 3,178 posts
  • Gender:Female
  • Location:Ohio

Posted 13 May 2012 - 05:09 AM

If the update in place (Check for an Update) fails, you can update by reinstalling TMG using the current version. This method uses System Restore after a failed update and relies on being able to successfully uninstall the earlier version from the Control Panel / Uninstall a Program (I had no problem there).

1 - Select the Restore point before the failed update.
2 - Uninstall TMG v8 from the Control Panel / Uninstall a program.
3 - Download and install the free trial version (always the current version, v8.04 at this time) from the WG web site.

You may have to reenter your registration information (I did not have to in Win7). Your three Data File Storage folders are not affected by uninstalling and reinstalling the program.

Virginia
(Win7 x64)
Win7 Professional x64

#11 mykland

mykland
  • Members
  • 3 posts

Posted 17 May 2012 - 06:36 PM

I finally succesfully installed v8.04. I followed instructions again per Jim Byram on Re-installing TMG 8. The folder for C:ProgramDataThe Master Genealogist v8 Installer was still there, so I deleted. There might have been one other remnant folder which I deleted as well. I also did a hard reboot and rechecked that all the remnant folders were still gone. I ran the install program and everything went smoothly. I had to re-enter my name/E-mail/serial number. All good.

I did not have to go into the registry. I have Windows 7.

Good luck everyone else.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users